Hoofd inhoud

Wie ben ik

Ik volgde de opleidingen tot leraar lichamelijke opvoeding (KALO, Tilburg, 1984) en senior psychomotorisch therapeut (VO-PMT, Amsterdam, 1993).

Ik werkte enkele jaren als beheerder van een watersportcentrum voor mensen met een beperking in Loosdrecht.

Na een ‘tussenstop’ als bewegingstherapeut bij een aantal dagactiviteitencentra kwam ik in 1989 in dienst bij de Prinsenstichting in Purmerend. Ik werk daar als medewerker bewegingsagogie en als psychomotorisch therapeut.

In 1999 ben ik als freelancer aan de slag gegaan met scholing, training en advisering op het gebied van veilig omgaan met agressie in de zorgrelatie.

In 2008 heb ik het bureau ‘Topaas Trainingen’ opgericht om mijn activiteiten uit te kunnen breiden.

Naast de begeleiding en scholing aan professionals uit de sectoren onderwijs, zorg en welzijn heb ik een cursus ontwikkeld voor ouders (en familieleden) van kinderen met gedragsproblematiek. Zij vormen een doelgroep die niet terug kan vallen op een professionele organisatie.

Met de cursus “Sterk staan voor je kind” wil ik hen praktische handvatten en vaardigheden bieden om de opvoeding en begeleiding van het kind veilig te laten verlopen.

Als professional heb ik me gericht op watersport, op mensen met een handicap en op agressiebeleid. Wat deze zaken gemeen hebben is dat ik mijn kennis en ervaringen met veel plezier kan delen met anderen. Dit is een blijvende motivatie voor mijn werk.

Emiel van Stiphout.

 Leest u mijn profiel op LinkedIn